10 Kasım 2008 Pazartesi

KAYISILI VE KAHVELİ KEK


Haftasonu kahvaltısı için hazırladığım kek.
Oktay Usta'nın tariflerinden biri.
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı granül kahve
8 adet kuru kayısı (ben biraz da kuru erik ilave ettim)
1 çay bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ ( o kadar koymaya cesaret edemedim 3/4 oranında koydum)
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
Yumurta ve şekerleri şekerler eriyinceye kadar çırpın, tek yönde olacak şekilde.
Üzerine kahve, yağ, süt ilave ederek çırpmaya devam edin, unu ve kabartma tozunu eleğe alarak üzerine eleyin, hamuru karıştırarak kıvamını kontrol edin, hamuru yukarıdan akıttığınızda üzerinde biraz kalıp tekrar hamura karışıyorsa kıvamı olmuştur.Kayısı ve erikleri biraz unlayın va hamura katın. Yağlanmış kalıba dökün ve üzerine kırılmış fındık serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

2 yorum:

Muazzez Sepetçioğlu dedi ki...

Sevgili Saadet Hanım ben kahve yerine kakao kullandım değişik bir tat oldu tavsiye ederim...

Saadet dedi ki...

Teşekkür ederim Muazzez hanım tavsiyeniz için çok teşekkür ederim.