11 Kasım 2008 Salı

ALEVLİ MUZ


Yine iki kişilik tarif için
2 adet muz
1 tatlı kaşığı tereyağı
1tatlı kaşığı esmer şeker
3-4 çorba kaşığı kanyak veya kahve veya muz likörü yada benim gibi fındık şurubu.
Fındık şurubu kullanınca alevli olmuyor ama...
Muzları önce enine ikiye sonra boyuna ikiye ayırın, tereyağını tavada erttikten sonra muzları yerleştirin ve biraz rengi dönünceye kadar kızartın. Üzerine alevli olmasını isterseniz alkollü bir içkiyi gezdirip alev aldırıp bir kaşıkla söndürebilirmişiz. Ama bunun bir püf noktasıda şuymuş eğer yeteri kadar kızgın olmazsa içindekiler alev almazmış eğer çok kızgın olursa alkol uçar ve yine alev çıkmazmış. ( şehir efsanesi gibi anlattım ama bir ara deneyeceğim )Benim yaptığımda zaten alev çıkma gibi bir derdiniz yok. Yanında kaymaklı dondurma ile servis edilebilir. Üzerine istenirse ceviz fındık gibi kuruyemiş kırıklarıda serpebiliriz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

gayet guzel ama sakin aci badem likoruyle denemeyin :D