1 Aralık 2008 Pazartesi

ARMUTLU CEVİZLİ KEK

Armut ve ceviz birbirini iyi tamamlıyor gibi gelir hep. Armutlu Cevizli Kek tarifini "Portakal Ağacı" adında bir siteden almıştım. Tarif klasik kek tariflerine benzemiyordu hatta pişerken epey teredütlüydüm "yanlış bişey mi var" diye, hatta tarifte amerikan ölçüsü olarak verildiği yazıyordu, pişerken Amerikan porsiyonları hep büyük olur kesin su bardakları da bizimkinden büyüktür diye hayıflanıyordum. Kürdan testim pozitif çıkınca ( kekin içine batırılan kürdana üzerinde kek hamurundan parça yapışmamışsa pozitif) boşuna korkmuşum. Tarife gelince ;

Armutlu ve Cevizli Kek
3 su bardağı un (standart bizim bardaklar)
2 su bardağı toz şeker

1/2 tatlı kaşığı karbonat
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı

3 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
2 adet armut (küçük doğranmış)
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Hazırlanması:
Önce fırın 180 derece ısıtılıp, kek kalıbı yağlanıp bir parça unlanıp hazır hale getirilecek.
Un, şeker, karbonat ve tuzu bir kaba eleyip, Ortasına yağ, yumurta, armutu ve cevizleri ekleyip karıştırın.

Nerdeyse bir kurabiye hamuru elde edebilirsiniz korkmayın. Elde ettiğiniz hamuru kalıba koyun ve fırına verin. Kürdan testi (+) çıktığında fırından çıkarabilirsiniz.

Hiç yorum yok: