13 Ocak 2009 Salı

PORTAKALLI KARİDES

Bu tek kişilik bir yemek oldu. Değişik bir tarif. Tarifi 4 kişilik olarak vereceğim.
500 gr karides
300 gr pırasa
50 gr soya filizi
20 gr taze zencefil rendesi
1 diş sarımsak
1 adet portakal
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nişasta
tuz
Marinat için;
1/2 bardak portakal suyu
2 yemek kaşığı elma sirkesi
5 yemek kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı bal
200 gr doğranmış kırmızı biber
Karidesleri 3-5 dakika haşladıktan sonra üzerideki kabukları temizleyip sırtındaki siyah şeritleri çıkaralım.
Marinat malzemlerini karıştırıp karidesleri yarım saat bu marinatta bekletelim.
Kalan malzemeleri portakal hariç küçük küçük doğrayalım. Karidesleri marinattan çıkarıp 2 seferde 2 yemek kaşında kızarttıktan sonra kenara alıp sebzeleri soteleyelim. Karidesleri marine ettiğimiz sosa 5 yemek kaşığı su ve nişastayı 1 dakika pişirelim. Daha sonra tüm malzemeleri karıştırıp tuzunu da ilave edip kapatalım. Portakal dilimleri ile serviz yapabiliriz.

Hiç yorum yok: