17 Mart 2009 Salı

MANDALİNALI KEK

6 adet mandalina
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1 portakal kabuğu rendesi
5 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı nişasta
2 tatlı kaşığı kabartma tozu

3 mandalinayı sıkarak suyunu çıkarın, 2 çay bardağı su çıkmalı. 3 adet mandalinayı da küp şeklinde doğrayın ve süzülmesi için kağıt havlu üzerine koyun. Yumurta ve şekeri önce şeker eriyene dek çırpın üzerine yağ ve portakal kabuğu rendesini ilave ederek kremamsı bir hale gelinceye kadar çırpmaya devam edin. Unun içinden 3 yemek kaşığı ayırıp kalanı nişasta ve kabartma tozuna ilave edip 4 yemek kaşığı mandalina suyu ile hamur karışımınızı hazırlayın. Küp doğranmış mandalinaları ayırdığımız un ile karıştırıp hamura katalım ve önceden yağlanıp biraz unlanmış kalıba dökelim. Önce 200 derece de 10 dakika sonra 175 derece de yaklaşık 1 saat pişirelim. Piştikten sonra sıcakken tahta şişler yardımı ile üzerine delikler açıp kalan mandalina suyunu kekin üzerinde gezdirelim.



Hiç yorum yok: