2 Kişilik
250 gr balkabağı küp küp doğranmış
1 adet havuç küp küp doğranmış
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı taze rendelenmiş zencefil
Krema
Önce soğanı biraz yağda kavurduktan sonra krema hariç malzemeleri ilave edip üzerini geçecek kadar su koyuyoruz. Balkabakları yumuşadığında blenderdan geçirip üzerine krema ve karabiber koyabiliriz. Bu çorba balkabağından dolayı biraz tatlı bir çorba oluyor.
Aslında yarım kilo kabağım vardı, ikiye ayırarak iki ayrı çeşit olarak yaptım ve Gökhan'a hangisini sevdiğini sorduğumda bu çorbayı söyledi. Diğeri ise içine patates de ilave ediliyor ancak zencefil yerine biraz mukat cevizi rendesi koyuluyor. Sanırım Gökhan muskat cevizinden dolayı diğer çorbayı beğenmedi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder