



Bende aşamaları fotoğrafladım.
Malzemeleri;
Yarım tavuk göğsü
4 dal biberiye
1 adet limonun suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 diş sarımsak
2 adet soğan
Taze defne yaprağı (ben taze adaçayı kullandım)
1 tatlı kaşığı rezene tohumu
4 dal biberiye dalının yapraklarını tepesinde 2-3 cm lik yaprak kalacak şekilde sıyırın. Biberiye yapraklarını ince kıyın ve kıyılmış biberiye ile rezene tohumu limon suyu zeytinyağı ve sarımsağı karıştırıp marinat hazırlayın. Biberiye dallarına kuşbaşı doğranmış tavuk adaçayı yaprağı ve soğan gelecek şekilde geçirin.
Marinatı üzerine dökerek buzdolabında 2-3 saat bekletin. Daha sonra ızgara da yaklaşık15-20 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder