
Armutlu ve Cevizli Kek
3 su bardağı un (standart bizim bardaklar)
2 su bardağı toz şeker
1/2 tatlı kaşığı karbonat
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı
3 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
2 adet armut (küçük doğranmış)
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Hazırlanması:
Önce fırın 180 derece ısıtılıp, kek kalıbı yağlanıp bir parça unlanıp hazır hale getirilecek.
Un, şeker, karbonat ve tuzu bir kaba eleyip, Ortasına yağ, yumurta, armutu ve cevizleri ekleyip karıştırın.
Nerdeyse bir kurabiye hamuru elde edebilirsiniz korkmayın. Elde ettiğiniz hamuru kalıba koyun ve fırına verin. Kürdan testi (+) çıktığında fırından çıkarabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder